U bevindt zich hier:

Kinderen in het verkeer

Kinderen verdienen extra aandacht als het op verkeersveiligheid aankomt. Zij vormen de meest kwetsbare groep op de openbare weg. Meestal zijn ze onervaren en voelen ze zich nog wat onzeker. Kinderen kunnen onverwachte bewegingen maken of plots vallen. Daarom is extra voorzichtigheid vereist zowel van de kinderen als van de mede weggebruikers. Als u de omgeving van de school nadert, denk er dan aan dat daar regelmatig kinderen op weg zijn van en naar de school. Pas dus zeker uw snelheid aan. In de omgeving van een school is het extra oppassen.

 

Ook de veiligheid van kinderen als passagier is een aandachtspunt. Zonder de nodige beveiliging in de wagen zijn kinderen zeer kwetsbaar. Slecht bevestigde kinderzitjes of een verkeerd gebruik van de gordel verhogen het risico op verwondingen.

 

Om dit alles herkenbaar te maken voor zowel de kinderen als ouders hebben we een aantal verkeerssituaties rond onze school gefilmd waarin zowel de foute als de correcte manier in beeld komen. Dit om op een gepaste, veilige manier te kunnen deelnemen aan het verkeer rond de school. De filmpjes kan je hier bekijken en zullen ook gebruikt worden in de lessen verkeer in de school.

 

Filmpje 1:

Filmpje 2:

Filmpje 3:

Filmpje 4:

Filmpje 5:

Filmpje 6:

Heilig Hartschool SKW   |   Albertstraat 38 - 2860 Sint-Katelijne-Waver   |   Telefoon: 015 20 96 14 - Fax: 015 20 91 29   |   Email: secretariaat@hhartschool-skw.be

DMC Firewall is a Joomla Security extension!